donderdag 21 augustus 2008

De Rijn over


De dinsdag begint (zoals gewoonlijk) met wat kluswerk. Bart krijgt een kleiner tandwieltje zodat ie een beetje de berg op komt. Gedurende de dag blijkt dat niet voldoende te zijn, want hij moet vandaag veel rennen, lopen en duwen.
We willen de route langs de Rijn gaan volgen en gaan op weg naar Koblenz. We schieten aardig op totdat we langs de rivier willen gaan afzakken. De weg die we willen volgen blijkt op sommige stukken een 4baans auto snelweg te worden die we niet mogen volgen. Andere wegen zoeken dus en daarom nemen we een pontje de rivier over. De andere oever heeft hetzelfde probleem dus onze gemiddelde snelheid zakt behoorlijk in. Iedere keer zoeken naar fietspaden en andere kleine wegen. De fietspaden lopen zo nu en dan gewoon dood in het niets of worden zo klein, steil en slecht dat we nauwelijks vooruit komen. Wat een dikke tegenvaller. Ooit moet het toch lekker gaan lopen? Dan maar de binnenlanden door om een stuk te omzeilen. Kets! 10% hellingen zijn zwaar. Mijn scooter trekt het makkelijk, maar vooral Bart zijn brommer komt in de problemen. Zolang hij het gas er op kan houden gaat het goed, maar als zijn toerental iets inzakt dan is hij gezien en mag hij gaan lopen. We troosten ons met de hellingen die wel goed gaan en ook vooral met de mooie omgeving. Het is echt wel heel mooi om hier doorheen te zoeven. Door het geëtter met de steden en het tijdverlies op de steile weggetjes komen we pas om half 11 aan in Rudesheim. Bart rolt met zijn laatste benzinedampen het benzinestation binnen, Georg is ook zo goed als leeg en de reservefles is ook al verbruikt. Direct na ons wordt de pomp gesloten. Da's mazzel. Snel naar een camping, waar direct na ons de poort gesloten wordt. Pfew. Da's mazzel. De pizzaria is eigenlijk al dicht, naar wil voor ons nog wel 3 pizzas maken. Da's weer mazzel! Deen slecht einde voor een zware dag, dat maakt 'm beter te verteren.

1 opmerking:

30/3 zei

Ik vroeg me al of jullie wel gezond eten. Kan dus alleen maar de wijze woorden van mijn lieve oma herhalen en jullie op het hart drukken: "E-j mot goed etten mien jungsken!"
En inderdaad: wat een mazzel toch nog aan het eind van die dag.
Pff, pff, pff, jullie krijgen ze wel voor de kiezen. Zet 'm op guys!
xxx