zaterdag 23 augustus 2008

De Alpen


Vandaag hebben we geen beste dag qua kilometers. Vanochtend redelijk vroeg vertrokken en vrij snel sta ik te vloeken en te tieren. Die eikels van Duitsers besluiten voor de zoveelste keer een normale weg over te laten gaan in een autoweg. Daar sta je dan mooi te kijken met je brommertje. Kun je weer de weg af, zoeken naar een alternatief en dan word je weer terug gestuurd naar dezelfde weg als waar je vandaan kwam. Aaaargh! Dat kost natuurlijk tering veel tijd en het suffe is dat die stukken autoweg maar enkele kilometers zijn en dan wordt diezelfde weg weer een normale weg. Het kost ons toch gauw 20 minuten per keer.
Bij Bregenz rijden we Oostenrijk in en met uitzicht op de Bodensee houdt Georg de dagboek interviews. Enkele 'behulpzame' locals wijzen ons erop dat er 'ein fahrverbot ist' en er een hoop andere dingen 'nicht erlaubt' zijn. Pffff wat een regeltjes gezeik meteen maar weg hier. Vandaag staat meteen de zwaarste pas op het programma dus we gaan even racen. Helaas hetzelfde als gezeik als in Duitsland mbt snelwegen, dus 't duurt even voor we onder aan de Arlberg staan. Uitgerekend hier gaat Bart zijn brommer slecht lopen en na wat gepruts besluiten we hier een 'zimmer' te huren. Het huis op de foto wordt onze overnachtingsplek. Hier kunnen we ook werken aan de ontsteking van de brommer. De man van ons b&b heeft zelf een Puch en helpt ons met gereedschap en andere spullen. Na een uurtje klussen rijdt bart zijn brommer weer goed (hopen we). Intussen is het flink gaan regenen dus we zijn blij dat we in dit huis in Dalsaal zitten.

1 opmerking:

30/3 zei

Hey guys, wat een hoop tegenslag. Ik heb echt met jullie te doen. Troost je met de gedachte dat hier in NL heel veel lieve mensen aan jullie denken en jullie steunen. Ze vinden het ongelofelijk stoer dat jullie dit ondernemen. Kop op, jullie gaan dit redden. Go, go, go!
Veel liefs, sterkte en begaanbare wegen.
xxx
Akki
P.S. check je remmen!!!