dinsdag 19 juli 2011

Wonders of Waste 2011 - Dag 2

Eigenlijk is dag 2 redelijk soepel gegaan voor zover bekend. Via twitter bleek dat Bas, RenĂ© en Stefan van New Cows eigenhandig in een half uur hun brandstoffilter langs de snelweg hebben vervangen midden in de nacht. Het aanwezig zijn op de Technische Dag heeft voor hun zeker zijn vruchten afgeworpen. Zij hebben hun zinnen op Milaan gezet en hebben de hele nacht doorgereden om daar om 09.00u ’s morgens te zijn.
Martijn en Sander van Romia 2011 beginnen rustig hun dagje met het filteren van zo’n 30L olie. Gaat allemaal prima, ze hebben een zeer uitgebreide filter installatie in elkaar geflanst met kussenslopen, zeefjes, filters en veel emmers. Het enige waar zij ze zich achteraf op hebben verkeken waren de Alpen, tussen de vrachtwagens omhoog en dan snel er langs crossen rijdt niet zo zuinig als gepland. In de buurt van Brescia staan ze ineens zonder olie. Nog net halen ze de parkeerplaats van Tamoil. Zich erbij neergelegd dat ze laatste zijn, zijn ze bikkels genoeg om de laatste loodjes toch te filteren en niet diesel te tanken, hulde!

De 2 auto’s van Evil Corsa hebben ook deze dag zeer weinig problemen te melden, al zijn er wel wat storingen in de communicatie tussen Adrie, Lex, Govert en Robert van Der Rote en der Blaue (bron: www.evilcorsa.blogspot.com)
“…Herr Kampert roept weer wat onverstaanbaars in de 27 MC. Meestal kunnen we nog iets met "frikandel" ontcijferen. Dat woord vat het eigenlijk allemaal wel samen. Vier Brabantse frikandellen die in 2 roestige frikandelbakken naar Rome "frikandellen". Ik ga maar weer eens wat in de 27 MC blaffen. Het moet eruit. Herr Leksch…”.
Frank en Claire van 7Adv droppen medechauffeur Koen bij zijn geliefde in Piacenza (surprise bezoek) en rijden het laatste stukje door naar de camping. Als ze in Rivergaro aankomen staan er al een aantal tentjes knus op een rijtje op het stuk(je) grond dat is gereserveerd. Aansluiten op het rijtje en tenten klaarzetten, luchtige kleding aan en lekker genieten van een koud drankje na een geslaagde rit.

Renate, Marielle, Patrick, Mischa en Sigo van Vera on Wheels hebben de hele nacht doorgereden in de veronderstelling dat de camping aan het Gardameer lag, zodat ze de hele dag lekker konden zonnen. Dit is niet het geval, de camping staat een uur zuidelijker om zo dicht mogelijk bij Rome te zijn. Met deze extra tijd hebben ze vast het dorp en camping verkend. Heel handig als we later op zoek gaan naar een restaurant.
The HiKe is ook al bezig met de tent op te zetten, en voor je het weet wordt de gitaar erbij gepakt. Lekker muziek spelend wordt de middag voortgezet.
Tafelvoetbal en koude biertjes, zonnetje erbij en het reisgevoel zit er lekker in. Het is leuk om de club mensen een beetje te leren kennen. Er worden plannen gemaakt om naar een restaurant te gaan en prompt arriveren Evil Corsa en The Fuzzy Morangos. Op de valreep rijdt Romia de camping binnen en we gaan eten.
Zo’n lange tafel met al die buitenlanders die geen Italiaans spreken is niet het makkelijkste, maar we krijgen ons eten, zij het met tussenpozen. Sterke verhalen komen en gaan en het is een gezellige sfeer aan tafel! En zo ronden we de tweede dag van onze tocht naar Rome af.